1.3.2017

TERVETULOA MEILLE: OSA 1, OLOHUONE

Blogissa ja instassa ootte varmasti nähny häivähdyksiä sieltä täältä meidän kotia. Ajattelin aloittaa nyt blogissa juttusarjan, jossa esittelen erikseen meidän kodin eri tiloja ja kerron niistä yksityiskohdista, jotka monesti jää mainitsematta. Jos siis haluut kuulla minne meidän telkkarin johdot on piilotettu ja kuka ihme ostaa kaverilleen 1m x 1m sisustusesineen lahjaksi niin oot ihan oikeessa paikassa...
Meidän kodin sisustusta alettiin rakentamaan yhdestä ideasta. Siitä, että olohuoneesta tulisi musta. Kuulosti ensin aika hullulta, mutta olin saanut päähänpiston ja päätin mieleni pitää. Kokonaan ei mustaa olkkaria kuitenkaan haluttu, vaan mustaa tulisi tehosteseiniksi kahdelle seinälle. Haluttiin myös valkoista keventämään tilaa, joten valittiin valkoinen keittiö, takka ja lattia. Haluttiin kokonaisuuden olevan kuitenkin valoista, joten tummat tehosteseinät valittiin lähelle suuria ikkunoita.Täytyy kyllä sanoa että mustat seinät olivat yks meidän kodin parhaita ratkaisuja. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä ja kupariset valaisimet tuo tilaan kauniisti lämpöä. Takkaa pohdittiin pitkään, otettaisiinko musta-valkoinen vai kokonaan valkoinen tulisija. Nyt valitsisin ehkä pelkän kamiinan, mutta valkoinen takka istuu kauniisti musta-valkoiseen olohuoneeseen. Meidän seinien valkoista  maalisävyä muuten kysellään usein ja väri on Tikkurilan Höyry.
Rakennusvaiheessa mies sai loistavan idean, miten seinälle tulevan television johdot saisi piiloon. Ennen levyjen asentamista seinään tehtiin väliseinäpalkista kotelo, jonne ei asennettu ollenkaan villaa. Levyn asentamisen jälkeen tehtiin levyyn reiät kotelon kohdille ylös ja alas, joiden kautta  johdot on tiputettu tv-tason taakse piiloon.  Toteutus oli todella yksinkertainen ja pieni yksityiskohta, jolla on kuitenkin suuri merkitys olohuoneen viimeistelyyn. 


Kaikki yksityiskohdat ei kuitenkaan ole aina niin pieniä. Ihastelua ja vihastelua herättänyt olohuoneen pöllötaulun tarina tulee tässä. Täytyy sanoa että hetken mietin mielessäni että voi apua kun yhtenä syntymäpäivänäni avasin ystäviltäni lahjaksi saatua 1m x 1m pakettia, jonka sisällä arvasin olevan taulu.. Muutaman lyönnin sydän jätti väliin ennenkuin uskalsin kunnolla vilkaista,  mutta onneksi sieltä paljastui miellyttävä yllätys. Pitää kyllä antaa ystäville tunnustusta että tuntevat mut todella hyvin että uskalsivat antaa lahjaksi jotain näin pientä ja huomaamatonta. :D

Lämpöä olohuoneeseen toi myös tuo ihana traakkipuu, joka kuitenkin koki aika traagisen kohtalon. Tästä sitten lisää tulevassa "näin tapat viherkasvisi" -juttusarjassa. 😎Paljon kysymyksiä on tullut myös sohvapöydästä, joka on muuten hankittu Askosta. 

Mihin teitä kiinnostaisi kurkata seuraavaksi?

Mrs. Pepper
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Huomaathan ettei se välttämättä näy heti!