6.7.2016

AI ETTÄ MILTÄKÖ VANHEMMISTA TUNTUU?

Tänään oli se päivä mistä on puhuttu siitä asti kun Ava syntyi. Sitä on odotettu pelolla ja jännityksellä, toisaalta myös innokkaasti ja uteliaasti. 

Nyt se nimittäin alkoi. Päiväkoti.

Oltiin ajateltu että Ava menisi syksyllä päiväkotiin kun täyttää kolme, mutta uusi työ muutti suunnitelmia vauhdilla. Paniikissa laitettiin päiväkotipaikka hakuun ja saatiinkin se parin viikon kuluttua. Oli epätodellista pidellä kädessä hyväksyttyä päivähoitohakemusta. Se on menoa nyt se. 

Me käytiin tutustumassa viime viikolla ja se meni tosi hyvin, Ava oli tosi innoissaan tavaroista ja leikkikavereista. Tätin kanssa juteltiin pitkät pätkät rutiineista, säännöistä ja siitä että kodin ja päiväkodin välillä ei ole salaisuuksia. Asioista puhutaan oikeilla nimillä ja rehellisesti kerrotaan miten on mennyt.  Tämä kuulosti oikein hyvältä.

Sitten mentiin ulos. Ava juoksi yksisarvisreppu selässään kaaaaaauas pomppukeinuun, johon juoksi heti toinen lapsi kaveriksi. Sitten kuulin ne sanat:

"Mutta miltäs vanhemmista tuntuu?".

Tunsin miten kurkkua alkoi puristaa ja silmät kostumaan. Katsoin pienen itsenäisen tyttöni pomppivan pomppukeinussa uuden ystävän kanssa. Riemu kuului päiväkodin portille asti.

Muutaman nielaisun jälkeen vastasin itsenikin yllättäen: "hyvältä." 

Suuri muutos meidän perheen arkeen, mutta vuosien opiskeluiden ja kotivuosien jälkeen on ihana löytää arkeen normaali rytmi.

Ai että miltäkö meistä vanhemmista tuntuu?

No hyvältä. Ja olen niin ylpeä pienestä tytöstämme, jonka eka tarhapäivä meni niin hyvin <3

Mrs. Pepper


3 kommenttia:

 1. Tsemppiä päiväkodin aloitukseen, kaikki menee varmasti hyvin! :) Taitaa olla meille vanhemmille yleensä kovempi paikka kuin lapsille. :) Söpö reppu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Ja ihan totta että varmasti vanhemmille suurin pala, lapset on niin sopeutuvaisia. Hyvä myös tietää että myöhemmin voi tulla takapakkia vaikka alku meneekin hyvin 💕 Tyttökin rakastaa reppuaan, ainoa reppu jonka suostu ihan selkään asti laittamaan!

   Poista
 2. Voi miten kiva kirjoitus! Alkuhuuman haihduttua Ava kyllä huomaa, että tänne pitää tulla vielä monta kertaa.. Sitten alkaa ne aamut, kun kärsivällisyyttä koetellaan. Tsemppiä koko perheelle uuteen! Ja terkut Mummilta & Papalta :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Huomaathan ettei se välttämättä näy heti!