22.5.2016

UUDEN TYÖN JUHLAA JA GRILLAUSTA UUDELLA TERDELLÄ

Tämä viikko on ollut yhtä juhlaa, sillä sain tiistaina niin mahtavan puhelun. Mua Snapchatissa ja Instagramissa seuraavat tietävätkin jo että aloitan siis kesäkuussa uudessa työpaikassa. Nykyisessä työssäni olen ollut jo yli kuusi vuotta, joten muutos on tooodella jännittävää. Hirveä ikävä jää kyllä maan mahtavimpia työkavereita, mutta eipäs tuon uudenkaan työpaikan ilmapiiri vaikuttanut hullumalta. Uuden työn myötä uskon että todella pääsen toteuttamaan itseäni ja käyttämään monipuolisemmin taitojani. Rakastan haasteita ja esimiestehtäviin pääseminen on todellinen toiveiden täyttymys. Oon niin innoissani mutta samalla jännittynyt, sillä tämän myötä meidän 2v aloittaa myös päiväkodin heinäkuussa. IIK!

Tällä viikolla on siis juotu syystäkin kuoharia, mutta päätettiin korkata myös grillikausi!! Koko talven mielessä muhineet grilliherkut oli p-a-k-k-o jo päästä testaamaan. Pääsin mukaan Indiedays:n ja SAGAn yhteistyöhön, joten meillä testailtiin grillauksen kaverina leivinpaperia ja foliota, ja olimpas muuten aika yllättynyt että leivinpaperien välillä voi olla näin suuria eroja! Tämä postaus on siis toteutettu yhteistyössä SAGAn kanssa.Meidän ykkönen grilliherkuissa on aurajuustoperunat. Esikeitetyt perunat kääräistään siis folioon, johon sekaan lisätään oman maun mukaan mausteita, kermaa, aurajuustoa tai vaikka jotain tuorejuustoa (mustapekka on tooodella hyvä vaihtoehto myös vink vink ;) ). Aivan loistavaa tulee myös vastaavasti kasviksista ja kanasta! On muuten tosi helppoa ja aika nopeaakin, kun perunoita kiehauttaa ensin hetken kattilassa. Yleensä annostelen nyytit pienen kulhon avulla, jolloin nyyteistä  saa samankokoisia. Näin ne valmistuvatkin samaa aikaa. Monesti kermaa tulee lorautettua turhan reippaasti, jolloin se grillissä kuohuu nyytistä yli ja onhan tuo grillin putsaaminen aika tylsää hommaa.. Indiedaysin inspiraatiopäivässä sain loistavan vinkin SAGAn pisteeltä, kuinka leivinpaperista ja foliosta saa tehtyä kätevän "grillipellin/alustan" ja sehän piti testata käytännössä. (Linkki tarkempiin ohjeisiin löytyy helposti tästä)


Kuohuva kerma jää siis alustan päälle eikä valu grilliin. Alusta on huippu myös pihvien grillauksessa, jolloin rasvakaan ei pääse valumaan grilliin. Ootte varmaan huomannu että oon muutenkin niin DIY-tyyppi, että tää juttuhan oli musta ihan mieletön. Niksit on parasta ruoanlaitossa!


Toki meillä grillattiin muutakin kuin aurajuustonyyttejä. Suomen kansalliskasvis eli makkara oli tällä kertaa nakin muodossa, mutta myös maissi on mun suuri grilliherkku. Lähikaupasta ei tähän äkkinäiseen grillaustuskaan löytynyt sopivia pihvejä, joten pyöräytettiin naudan jauhelihasta omat grillipihvit. Raskaan grilliruoan kaveriksi kuuluu mun mielestä ehdottomasti kesäinen salaatti, jossa taas  punasipuli on mun ykkönen. Myös grillijuusto on ihanaa!Jälkkäriks ajateltiin paistaa vielä pannari ja tässäpä sen eron leivinpaperien välillä huomaa. En ole koskaan aikaisemmin ajatellut että rasvankestävyyksissä leivinpaperien välillä on niin suurta eroa ja ollaankin ostettu millon mitäkin. Vasta vuoden vanhat uunipellit alkaa olla jo tooosi huonossa kunnossa, juurikin siksi että rasva on valunut leivinpaperin läpi ja palanut kiinni peltiin. SAGA leivinpaperi taas ei päästänytkään rasvaa läpi, wau! Maanantaina päättyi edellisen postauksen kilpailu, jossa sai äänestää mielestään parasta vaihtoehtoa meidän terassikalusteiden asetteluun. Arpaonninen löytyi tällä kertaa Instagramin puolelta ja paketti onkin laitettu jo viikolla matkaan. Paljon onnea @jettapeipi!

Voittanutta tyyliä en kuitenkaan vielä täysin paljasta, sillä terassi on pientä viimeistelyä vailla ja eikös se niin ole että keskeneräistä työtä ei sovi arvostella? ;) Kannattaa siis pysyä kuulolla.

Ihanaa sunnuntaita kaikki! Illalla onkin aikamoinen jännitysnäytelmä jääkiekossa. 
Kertokaas muuten mitä te yleensä grillaatte? Ylläolevien lisäksi meillä grillataan usein lohta ja herkkusieniä, mutta olispa kiva kuulla vinkkejä teidän kesäherkuista <3

Mrs. Pepper 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Huomaathan ettei se välttämättä näy heti!