3.4.2016

KOO NIINKUIN KINDER-KAKKU

Nimihän sen jo kertoo, meillä ollaan herkuteltu viikonloppu taivaallisella valkosuklaa-maitosuklaakakakulla. En itse ole niin kovin makean ystävä vaan suolaiset herkut ovat mieleeni, mutta söin tätä viikko sitten ystäväni luona kylässä ja ai että mikä makunautinto!


Parin päivän perästä kyselin ohjetta, koska pakkohan tuota oli kokeilla itsekin ja ohje löytyikin Baking of blogista (pääset ohjeeseen tästä).

Itsehän en ole koskaan aikasemmin käyttänyt liivatelehtiä tai tehnyt juusto- tai hyydykekakkuja. Alottaessani tuumin että tulikohan nyt haukattua liian iso pala kun heti aloitin tämmöisellä helpolla (hehheh) kolmekerroksisella unelmalla. Kuitenkin teko oli yllättävän helppoa, eli jos mä pystyin tähän niin varmasti kuka tahansa. Pieni leipurikaveri oli kans innoissaan kun kermavaahtoa riitti ylimääräistä hänellekkin asti!


Muistan itsekin muuten kuinka pienenä oli parasta nuolla vispilät äiskän tai mummun leipomisen jälkeen. 

Mulla kuitenkaan ei mene aina niinkuin pitäisi nää leipomiset. Keksipohjaan olisi ohjeen mukaan pitänyt sulattaa voi, mutta enhän mä sitä huomannut. Jonkin aikaa sai siis kivikovaa voikönttiä pyöritellä ennenkuin se alkoi lämpiämään ja sekoittui keksimurujen joukkoon. Unohin myös alimmasta kerroksesta 50g valkosuklaata sekä 0,5dl sokeria ja maitosuklaakerroksesta 50g tummaa suklaata.  Tätä ei ois kyllä mausta huomannut, sillä kakku oli silti todella makea ja maistuva. Tämä on muuten aivan loistava leipomus vaikka juhliinkin kun pienehköstä kakusta riittää monelle juuri sen makeutensa vuoksi.

Meillä on käyny viikonlopun aikana tavallista enemmän kahvivieraita. Johtuiskohan siitä että lisäsin kakusta kuvan Facebookkiin ;) Koristeluun oli hyvä muuten käyttää pääsiäiseltä jääneet loput suklaamunat ja herkut. Kakun tyyliin sopii hienosti työkaveriani lainaten rennonluova koristelu. Mahtava kuvaus!

Ihanaa sunnuntaita ja uutta alkavaa viikkoa!

Mrs. Pepper


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Huomaathan ettei se välttämättä näy heti!