29.3.2016

MEIDÄN PÄÄSIÄINENMonta päivää juhlaa takana. Meillä meni pääsiäisvalmistelut hiukan viimetinkaan (taas), eikä rairuohokaan ehtinyt kasvaa kunnolla pääsiäiseksi. Mutta eihän se ole niin tarkkaa!
Vuosi sitten (vanhassa kodissa) meillä oli ihana vitsakimppu, jonka pajunkissat koristeltiin valkoisilla ja vaaleanpunaisilla höyhenillä. Olin jo ostanut samanlaiset tälle vuodelle, mutta sitten törmäsin lähikaupassa pakettiin, jossa oli upeita pastellivärisiä höyheniä. Jäi siis vaaleanpunaiset ja valkoiset varastoon ensi vuodelle, kun rakastuin näihin niin lujaa. Odottamatta tekee aina parhaat löydöt!

"Porkkanan ja kananmunat" löysin jo meidän Ruotsin reissulta Uumajasta ja mistäs muualtakaan kuin Lagerhaus:sta.. Osa mun sydämestä jäi kyllä sinne!


Lisäksi tietenkin täälläkin askarreltiin servettimunia, mutta koska askartelutaidot on mitä on niin nämähän ei kyllä kestä kovin läheistä tarkastelua! :D

Tässä ohje mitä simppelimmin:

  1. Erittele servetin kerrokset ja käytä koristeluun pintakerros, jossa näkyy kuviointi.
  2. Asettele servetin kuviointi kivasti kananmunaa vasten ja kiinnitä se sivelemällä pintaan kananmunan valkuaista.
  3. Anna kuivua.Täällä Pohjanmaalla virvottiin vasta nyt lauantaina ja minähän satuin olemaan töissä (reippaasti koko pääsiäisen), joten tällä kertaa mies joutui asustaa ja meikata pienen trullin (hienosti onnistui!). Avahan ei vielä osaa luritella virpomislorua, joten tälläkin kertaa pieni trulli virpoi vain sukulaisia. Suklaamunien lisäksi trulli sai palkaksi myös nämä hienot narsissit! 


Sen sijaan meidän ovella kävi kuulemma paljon trulleja! Asuttiin ennen ihan keskustassa, jossa meillä ei käynyt yhtenäkään vuonna ainuttakaan, joten nyt oli vaikea varautua trullimäärään sopivilla herkuilla. Hienosti siis onnistuttiin kuitenkin kun omiin suihinkin jäi muutama herkku.

Pääsiäinen yllätti myös ihanilla ilmoilla, joten pitihän meidän käydä kahlaamassa kaikki lähistön kuralammikot (sekä lapsi että aikuinen). Korkattiin välikausivaatteetkin käyttöön. On muuten tuo Polarn O. Pyretin setti nyt jo kolmatta välikautta meillä käytössä, eikä ole mennytkään juuri miksikään. Vautsi! Takki alkaa olla vähän tiukka fleecen kanssa, mutta housut menee varmasti vielä syksylläkin.


Mitäs mieltä te ootte muuten tuosta tuntemattomien luona virpomisesta? 

Mrs. Pepper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Huomaathan ettei se välttämättä näy heti!