28.2.2016

AARIKKAA JA PAINAVAA ASIAA KIRPPISTELYSTÄ

Mä tein alkuviikosta ihania löytöjä paikallisella Facebook-kirppiksellä kun bongasin sieltä nämä ihanat raitapurkit, joista yksi näyttäisi olevan ihan se aito ja alkuperäinen Aarikka.


Mua nauratti kun lähin peltipurkkeja hakemaan kun en osannut mielessäni yhtään kuvitella näille paikkaa meidän kodista, mutta kuitenkin niin palavasti ihastuin että pakko oli saada. Raitahan on mun yks ikilemppari ja nämähän on jo niin retrot että ne ovat jopa aika modernit (jos niin voi sanoa) ;) Nyt sitten kaksi pääsi piristämään Avan huonetta ja toiset kaksi ovat kokeilla olohuoneen hyllyssä. Sopii yllättävän hyvin meille, vai mitä?

Mä alotin muutama viikko sitten kovan kirppistelyrumban myös paikallisella Facebook-kirppiksellä. Mun on jo ihan oikeasti kuukausia pitänyt saada se tehtyä, mutta oon tehnyt henkistä valmistautumista siihen pommittamiseen "varaan, en otakkaan, jono, tarjoan tästä euron, montako kertaa pesty, tän saa halvemmalla uutena Ruotsista". Kuitenkin oon nyt aika järkyttyny, koska kaikki meni yllättävän kivuttomasti? WAU!


Yhden haasteen toki kirppistelyyn tuo vielä se että meidän koti on rakennettu ihan uudelle asuinalueelle, joten eihän tänne löydä navigaattorilla. Olen sitten raapustanut tarkat ajo-ohjeet ja kaikki on niillä löytänyt meille perille. JEE! <3

Nyt on tavaraa paljon vähemmän nurkissa ja lisää myytävää löytyy kyllä kokoajan. Koska tämä kokeilu onnistui niin hyvin, päätin että en enää aiokkaan varata vanhaan tyyliin kirppispöytää, hinnoitella tavaroita hirveällä vaivalla, raahata niitä paikanpäälle, käydä viikkaamassa ja siivoamassa pöytää päivittäin ja maksaa itseäni kipeäksi pöytävuokrasta. Mikäs sen helpompaa kun napata puhelimella kuva ja napsasta nettiin. Varsinkaan kun sen verran huonoja kokemuksia on viimeaikoina kertynyt kirppispöydistä.

Viimeksi kirppispöydästä tuntui merkkivaatteet vain katoavan. Myyntitulot oli surkeat verrattuna siihen paljonko niiden olisi kuulunut olla suhteessa myytyjen tuotteiden määrään. Myös hintalappuja oli vaihdeltu ja osaan oli sotkettu jotain tahmeaa (veikkaan että jäätelöä tms). Kirppisviikon jälkeen myös vaatteisiin ja kodintekstiileihin jää semmoinen tunkkainen varaston haju, joten jos niitä jäljelle jääneitä haluaa myydä vaikka Facebookissa eteenpäin, täytyy ne taas pestä.  Huoh. Ei ole myöskään kerta eikä ensimmäinen kun olen tehnyt kivan löydön kirppispöydästä ja kotona löytänyt hintalapun alta tahran tai reiän. 

Onko tuo kaikki vaiva oikeasti muutaman euron arvoista? Tykkään kirppistelystä ideana tosi paljon ja varmasti n. 75% Avan vaatteista ostankin Face-kirppiksiltä. Varsinkin kun lapset kasvaa ja vaatteet jäävät pieniksi nopeaa, on kiva myydä vanhaa ja ostaa samalla rahalla uutta tarpeeseen (tai vaikka ihan huvikseen). Mäkin oon aika mestaripyykkääjä (ja tahranpoistaja) nykysin, joten vaatteet säilyvät pääosin hyväkuntoisina ja tahrattomina vielä helposti seuraavallekkin käyttäjälle. Näissä tulevissa kuvissa olevat Avan vaatteetkin on muuten kans kaikki second handia!


Toki Face-kirppiksissäkin on huonot puolensa. On hupihuutajia ja varaajia, turhaa hintojen kommentointia (en ikää maksais tästä noin paljon tms), kaikki eivät noudata sääntöjä jne. Monissa kirppiksissä onkin nykyään sääntönä että hintojen tai tuotteiden turha arvostelu on kielletty, jos ei siis ole ostoaikeissa ja kysele sen vuoksi lisäkysymyksiä. Peukku tälle ehdottomasti. Kaikki tietenkin myös ajattelee kirppishinnoista eri tavalla. Osan mielestä kaikki käytetty pitää saada eurolla ja on törkeää edes pyytää enempää. Itse taas maksan kirppiksellä vaikka yli ovh:n jos tuote on siistikuntoinen ja meille sopiva. Sääntöjen noudattamisessa taas on tietenkin rasittavinta on jos myyjä ei noudata sääntöjä.

Nettikirppistelyssä on myös se vaara että tuote jää saamatta. Pääsääntöisesti kun tuote maksetaan ja postitetaan kun maksu näkyy tilillä, mutta kaikki eivät ole niin rehellisiä. Mäkin voisin yhden postauksen kirjottaa kaikenmaailman tekosyistä ja pelleilyistä mihin Face-kirppiksillä on törmännyt. Nykyään en tee enää kauppaa kuin muutamalla sivulla, joissa ei olekaan esiintynyt mitään ongelmia. Varmaan koska huijarit on potkittu pihalle jo ekasta kerrasta.

Poliisi on neuvonut että tavaraa ei saisi lähettää ennenkuin on saanut rahansa. Samalla neuvotaan että ei saisi maksaa ennenkuin on saanut tavaransa. Täh, aika paha ristiriita vai mitä?

Yhdessä höpöttelyryhmässä on nyt otettu käyttöön "kiva kauppakumppani" -lista, johon voi kommentoida oman nimensä ja sun kanssa kauppaa tehneet tykkäilee sun nimestä. Jos esimerkiksi vaikka oma paketti seikkailee postissa jo kolmatta viikkoa, niin voi tavallaan "tarkistaa" onko muiden kanssa kaupat sujunu. Ja kaikista kivointa huomata että on itsekin saanut jo monia tykkäyksiä ko. listalla! :) 

Mitä mieltä ja minkälaisia kokemuksia teillä on kirpputoreista ja kirppistelystä ylipäätään? Olis kiva kuulla ootteko yhtään mun kanssa samoilla linjoilla?

Mrs. Pepper


4 kommenttia:

 1. Ihanat purkit oot löytäny! Mitä jännää niissä on sisällä? Dinoja? ;DD

  Onko Ava ruvennut vallan nukkumaan omassa huoneessaan? Täällä alkoi muksuilla hiihtoloma. Yritetään ehtiä soitella tällä alkavalla vkolla, jooko muru?

  Happy Sunday ja terkkuja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä arvasit, dinojahan tietty! Sopii tosi hyvin Avan huoneeseen nuo <3

   Tosi kiltisti nukkuu omassa huoneessa! Herää yleensä 4-5 aikaan ja kipittää sit vielä meidän väliin! Soitellaan vaan, me lähdetään lauantaina sit reissuun! :)

   Poista
 2. Anonyymi29.2.16

  Mistä noi ihanat verhot on?:)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Huomaathan ettei se välttämättä näy heti!