31.1.2016

TAMMIKUUN TUNNELMIA

Justhan oli joulu? Ja justhan mä niin jännitin ekan blogikirjotuksen julkaisemista! 

Eihän tästä ole kulunut kun vasta kuukausi, mutta voi apua kun aika kuluukin äkkiä. Just oli syksy ja mä mietin mistä saan kaivettua itselleni vielä motivaatiota loppuopiskeluihin. Nyt niitäkin on jäljellä enää kaksi viikkoa. Vaikka tietenkin olen tosi innoissani valmistumisestani niin kuitenkin joka kerta ajelen entistä haikeammalla mielellä kotiin koulusta. Opiskelen siis toisella paikkakunnalla, joten ikävä jää myös luokkakavereihin, joita ei enää tapaa joka viikko!


Tammikuu yllätti myös kovilla pakkasilla, kyllä nyt nämä parin asteet pakkaset eivät tunnu enää missään kun välissä mittari laski yli -30 asteeseen. Koska aina ei olla päästy ulos niin tekemisen tuskissaan Ava on keksiny että meidän olkkariin sohvapöydän alle on helppo rakentaa täydellinen maja. Tänään maja vietiin vielä ihan uudelle tasolle kun tehtiinkin se ruokapöydän alle. Voi mitä riemua!


Vaikka en missään nimessä talvi-ihminen olekaan, osaan kuitenkin nauttia talven tuomasta pimeydestä ja tunnelmasta. Me ollaan nautittu, poltettu takkaa ja lämmitetty saunakin useamman kerran viikossa. Jättipakkasista ei ollut tietoakaan kun lämmitteli porealtaassa lämpimässä vedessä. Ollaan leivottu yhdessä ja katsottu piirrettyjä.

Keskiviikkona leivottiin iltapalaksi kinkkupiirakkaa. Olin ajatellu päästäväni itseni superhelpolla ja nappasin kaupasta valmiin piirakkapohjan mukaan, mutta sitä sulamaan ottaessani huomasinkin sen olevan tarkoitettu makeaan piirakkaan. Onneksi huomasin ajoissa, olis meinaan taas ollut varmasti erikoinen makukombo, mikä ei tosin meidän keittiössä ole kovin harvinaista! 

Valmiin pohjan otin siksikin että mulle on jäänyt vähän kammo siitä pohjan tekemisestä, sillä pari viimeistä kertaa se on kuivunut uunissa tosi kuivaksi ja murenevaksi. Nyt kuitenkin tein tällä ohjeella ja pohjasta tuli loistava:

3 dl vehnäjauhoja
150gr margariinia
muutama rkl vettä

Nämä runsaat kolme ainesosaa vain sekaisin, painellaan vuokaan ja laitetaan uuniin 10 minuutiksi. Sen jälkeen täytteet ja vielä 30 minuuttiksi uuniin kypsymään. Täytteeksi laitettiin tällä kertaa kinkkua, herne-maissi-paprikaa ja punasipulia. Sotkin kaikki vain vuoassa sekaisin, laitoin joukkoon kermaviilin ja kananmunan ja kaadoin esipaistetun pohjan päälle. Lisäksi ripottelin päälle vähän juustoraastetta. Tosi helppoa ja toooooosi hyvää! Pohjakin jäi tiiviiksi ja juuri sopivaksi eikä murentunut leikattaessakaan yhtään. Missähän lie ollut aikaisemmin vika? Liian pitkä paistoaika?


Me ei ollakkaan tehty pitkään aikaan tavallista kinkkupiirakkaa. Sen sijaan nyt tammikuussa ollaan syöty kilotolkulla appelsiineja. Tuossa oikeanpuoleisessa kuvassa vilahtava autolautanen on ollut muuten meidän nirson taaperon ruokailuhetkien pelastus. Se on välillä niin pienestä kiinni!

Mrs. Pepper

PS. Mut löytää nykyään myös Snapchatista nimellä blogpepper, käykääpäs kurkkimassa! Mä oon saanu myös Instagramissa ekoja postaustoiveita ja innolla niitä lähden toteuttamaan. Kannattaa siis pysyä kuulolla, sillä lähiaikoina on tulossa kaikkea kivaa ja jännittävää!



2 kommenttia:

  1. Kinkkupiirakka on niin hyvää! Mä taidan aina laittaa piirakkapohjaan vähän leivinjauhetta, jos en ihan väärin muista.. Tsemppiä opiskelujen loppurutistukseen ja Avalle terkkuja! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon hukannu sen sun antaman ohjeen, sillä tulikin aina tosi hyvää ja heti pellillinen! Tämmönen pieni katos meillä yhdessä illassa! Kiitos 💗

      Poista

Kiitos viestistäsi! Huomaathan ettei se välttämättä näy heti!